...

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

HAKKIMIZDA

MİSYON

2547 sayılı ve 4 Kasım 1981 tarihli Yüksek Öğretim Kanunu gereğince Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında iki dönem okutulması zorunlu olan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersini vermek amacıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Bölümümüz, bu dersin işleyişini düzenleme ve kontrol etme, dersi verecek öğretim elemanlarını belirleme, sınav ve değerlendirme işlemlerini yürütme görevini yerine getirmektedir.

VİZYON

Tarihin amacı geçmişte yaşanmış olayları yer, zaman, sebep ve sonuç ilişkisi içerisinde değerlendirerek zamanın daha iyi kavranmasını sağlamaktır. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersi de, Osmanlı Devleti’nden günümüze uzanan süreçte modern Türkiye’nin doğuşu ve gelişimini bilimsel yöntemlerle tarih metodolojisi çerçevesinde Türk gençliğine öğretmeyi, Türk gençliğini ülkesi, milleti ve devleti ile bölünmez bir bütünlük içinde, Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları ve Cumhuriyetin temel değerleri doğrultusunda ulusal çıkarlar etrafında birleştirmeyi hedeflemektedir. Bu şekilde Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Türk devletinin ve toplumunun geleceğini şekillendirme açısından önemli bir görevi üstlenmiş olan üniversite gençliği geçmişe ait tarihi ve kültürel değerlerini daha iyi öğrenerek gelecek kuşaklara aktarabilecektir.